2011-06-15 18:17:17• hírek • Póti Orsolya

Kezdetét vette az évzáró programsorozat

Június 15-18 között tartja évzáró programsorozatát a Szatmári Művészeti Iskola. Klasszikus zenei, folklór, balett és sztepp tánc előadásokon vehetnek részt az érdekelődők.

Szerda este kezdetét vette az évzáró programsorozat a Szatmári Művészeti Iskola dísztermében, ahol a tanintézet diákjai különböző műsorokat adtak elő a megjelent diáktársaknak, valamint szülőknek és tanároknak. A  műsort Mircea Deac, a Művészeti Iskola igazgatója nyitotta meg, majd Adrian Stef, a Megyei Tanács alelnöke szólt az egybegyűltekhez.

A művészpalánták egyéni és csoportos produkciókkal rukkoltak elő: zongoradarabokkal, énekkel és szavalatokkal szórakoztatták a közönséget. Ary Dávid, Miklovics Anna és Csapó Illyés Fruzsina gyerekdalokat játszott, Caragea Nicoleta Grieg, Mozart és Rameau műveket adott elő zongorán, míg Lepedüs Erzsébet, Tripon Christian és Hutzel Levente Bach darabokkal lepték meg a közönséget. 

A jelenlevők Nagy Dorottya előadásában meghallgathatták Janikovszky Éva „Már iskolás vagyok" című darabját, valamint Geszti Tímea és Tóth Rudolf szavalatát. Ezenkívül a diákok számos klasszikus darabot adtak elő zongorán. Többek között Schumann, Chopin és Beethoven  művekkel szórakoztatták a közönséget.

Az évzáró ünnepség immár három naposra nőtte ki magát, ugyanis rekordot döntött az iskola évi létszáma: közel 700 diák zárta az idei tanévet. Június 16-án 17 órától a népzene szakos diákok mutatják be tehetségüket, szombaton pedig az iskola  balett-táncosait tekinthetik meg az érdeklődők 12 órától az Északi Színházban.

 




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: